Actuele informatie

Na een ontmoeting tussen de provinciale overheid en vertegenwoordigers van het Tiroolse toerisme werd in de avond van 12.03.2020 besloten dat de kabelbanen in de provincie Tirol met ingang van zondag 15.03.2020 op grond van de Epidemiewet gesloten zouden worden. Ook zullen alle accommodaties met ingang van maandag 16.03.2020 door de autoriteiten worden gesloten. Daarom is hiervoor maandag gekozen, zodat de gasten op een ordelijke manier uit de skigebieden kunnen terugkeren. Restaurants, cafés en bars zijn geopend van maandag 16 maart tot 15.00 uur. Onaangetast: supermarkten, apotheken, banken, diervoeders, drogisterijen, postkantoren en andere gebieden die nodig zijn voor bevoorrading.

„De gezondheid van onze gasten, medewerkers en de Tiroolse bevolking heeft voor ons de hoogste prioriteit. Deze beslissing was niet gemakkelijk voor ons, maar we nemen de verantwoordelijkheid voor alle Tirolers en voor iedereen die in Tirol verblijft“, zegt gouverneur en toerismetoerist Günther Platter.

Status: 13.03.2020

Alle verdere informatie vindt u hier.

Ontdek wintervakantie in Kitzbühel

Bent u op zoek naar een plaats waar gezelligheid en skiën hand in hand gaan? Dan zit u in Kitzbühel helemaal goed.

De makkelijk bereikbare pistes, meer dan 60 gezellige skihutten met uitzicht, lange winters en sneeuwzekerheid maken Kitzbühel uniek.

Waar sneeuw en zon hoogtij vieren

De meest legendarische sportstad in de Alpen beleeft altijd hoogtijdagen. Sport, traditie en lifestyle smelten in Kitzbühel op unieke wijze samen en creëren het onmiskenbare levensgevoel van Kitzbühel. Vooral in het voorjaar verleiden uitstekend geprepareerde pistes onder een stralende zon. Uw wintervakantie in Kitzbühel biedt alles wat een skiliefhebber zich maar kan wensen. 

Tot 3 mei vinden skifanaten in Kitzbühel fantastische omstandigheden op de pistes. Buiten de skisport kan de idyllische kant van het winterparadijs worden ontdekt. Bij het winter- en sneeuwschoenwandelen, langlaufen of bij een gezellige rit met een arrenslee is het doel om het bergpanorama van zijn romantische kant te leren kennen. Op naar de perfecte wintervakantie in het hart van de Tiroolse Alpen!

Kitzbühel, 365 dagen een alpien levensgevoel

Zonskiën in Kitzbühel laat niets te wensen over. Kitzbüheler Horn en Hahnenkammbaan brengen u direct van de binnenstad naar het panorama van Kaiser, Hohe Tauern en Steinberg. Meer dan 60 beheerde almhutten nodigen uit om zonneschijn te tanken en culinair te genieten. Voor het avondeten kunt u kiezen voor een authentiek café-restaurant of voor een van de uitstekende toprestaurants.

Een wintervakantie in Kitzbühel wordt ongetwijfeld genieten. Hier komt stedelijke sfeer samen met typisch Tiroolse gastvrijheid. In de „Gamsstadt“ kunt u exclusief winkelen, maar ook regionaal handwerk vinden.

Winteraanbiedingen - maak van uw vakantie een droomvakantie

Hotels & Appartementen

Vind de juiste accommodatie voor uw wintervakantie in de regio.

NAAR DE ACCOMMODATIE

Advent in Kitzbühel

Accommodatie, adventsbeker met glühwein en andere aanbiedingen.

NAAR DE AANBIEDINGEN
Gleise

KITZBÜHEL IS VOOR ALLE WINTERSPORTFANS OPTIMAAL BEREIKBAAR.

Ontspannen onderweg naar Kitzbühel

Perfect skiplezier, fantastische pistes

Het skiseizoen in Kitzbühel duurt lang. Om precies te zijn meer dan 200 dagen skipret. Van midden oktober tot begin mei vinden skifanaten in Kitzbühel de ideale omstandigheden. Ook buiten het beroemde raceparcours Streif biedt Kitzbühel een zeer afwisselend terrein. Bijzonder aantrekkelijk voor beginners, kinderen en voor wie het skiën weer wil oppakken: de oefenliften in het dal zijn gratis.

Een ruime keuze aan panoramawandelingen geeft ook aan niet-skiërs de mogelijkheid om te genieten van de omringende bergwereld.

Zowel beginners als ervaren skiërs kunnen op 234 kilometer piste hun bochten maken. Beginners en gezinnen kunnen op 106 gemakkelijke kilometers piste hun techniek verbeteren. Interessant voor skiërs met sportieve ambities zijn de 79 kilometer aan gemiddelde en moeilijke pistes. In totaal staan 92 gemarkeerde en geprepareerde pistes met 57 liften en kabelbanen garant voor skipret.

Niet alleen de getallen maken indruk. Wie vanuit de stoeltjeslift uitkijkt op het landschap van de Südberge tot aan de Hohe Tauern, weet waarom het skigebied al voor de vijfde keer is verkozen tot „Austria’s Best Ski Resort“.

KAART VAN DE PISTES

Belevenis buiten de piste: zon en sneeuw

Kitzbühel kan ook op een andere manier. Langlaufen, winterwandelen, sneeuwschoenwandelen, rodelen, schaatsen, ijsstokschieten of het uitproberen van nieuwe trendsporten: Kitzbühel staat niet voor niets bekend als de meest legendarische sportstad in de Alpen.

Winterwandelen

Ingebed tussen Kitzbüheler Horn en Hahnenkamm nodigen de grasbergen van Kitzbühel ook ’s winters uit voor een wandeling. Voor gasten uit Kitzbühel: de winter- en sneeuwschoenwandelingen met gids naar de mooiste plekken van de Alpen zijn gratis.

Langlaufen

In totaal 62 rijk gevarieerde kilometer loipe zijn gratis beschikbaar voor skaters en klassieke langlaufers. De loipen van de „Gamsstadt“ zijn parcours voor genieters: makkelijk te lopen en zonder extreme stijgingen. De sportloipe is ’s avonds tot 23.00 uur verlicht.

En nog veel meer

Eveneens in het Kitzbühel-aanbod: ritten met een arrenslee rond de Schwarzsee of ijsstokschieten op de diverse banen. Wat betreft ijs: het sportpark Kitzbühel biedt naast het klassieke schaatsen ook de enige curlinghal van Oostenrijk, waar gasten een wedstrijdje ’schaken op ijs‘ kunnen houden.

Evenementen in de winter

Naast het brede aanbod aan wintersport nodigt Kitzbühel u uit voor een reeks topevenementen.

Onder meer Streif Vertical Up, Ski-Show en Sick Trick Tour – zelfs Ian Fleming leeft ieder jaar weer op bij het Fireball Event. In Kitzbühel is altijd iets te beleven.

Genot op het hoogste niveau

Culinaire hoogstandjes maken net zo goed deel uit van een wintervakantie als sneeuw om te skiën.

Puur culinair genot wordt ook geboden door de gasthofen en restaurants in de straatjes van de ruim 700 jaar oude binnenstad van Kitzbühel. Het culinaire aanbod gaat van streekeigen burgerkost tot internationale haute cuisine. Zo hebben Kitzbühel en zijn vakantiedorpen bij elkaar 21 ‚Hauben‘, verdeeld over 13 restaurants.

Overige informatie vindt u ook op onze Duits-en-Engelstalige websites!

Events
Loading...
Up to date
Loading...
Loading...
Loading...
Accommodation
Loading...